Ajankohtaisia asioita

Tälle sivulle keräämme ajankohtaista tietoa asioista ja ilmiöistä sekä pyrimme avaamaan asioita jotka askarruttavat – niin pitkälle kun NDA-sopimuksemme ja muut liikesalaisuuksiin liittyvät velvoitteemme antavat myöden. Toimintamme ei todellakaan ole mitään salatiedettä ja haluamme antaa harrastajille myös mahdollisimman paljon näköalaa siihen mitä on tapahtumassa keräilyharrastuksemme kulisseissa! (*^v^*)


21.7.2021.

Rahtikustannukset toimituksillemme valmistajilta varastollemme ovat kasvaneet merkittävästi pandemian rajoitustoimista johtuen, kaavio kertoo karua tarinaansa. Kustannukset ovat nousseet huimat 830 % vuoden sisällä, eli lähes kymmenkertaisiksi! Lähde (SCSFI Europe): https://en.sse.net.cn/indices/scsfinew.jsp

Toistaiseksi olemme toimittajiemme kanssa yhteistyössä kyenneet puskuroimaan hintojen nousun tilaajiemme puolesta, mutta koska kuljetuksien hinnat eivät ala näyttämään palautumisen merkkejä alkaa se pian väistämättä vaikuttaa hintoihin. Japanin kollegamme eivät onneksi näitä kustannuksia joudu kärsimään mutta Suomeen tilaaja kylläkin itse vielä enemmän, EMS-kuljetukset ovat kallistuneet myös merkittävästi heinäkuun 2021 alusta.