Anime-pelien mobiilipelaaminen, mistä pelit?

Yksi vaihtoehto on QooApp

QooApp on ilmainen, Android-käyttöjärjestelmää (versio 2.3 tai uudempi) käyttäville laitteille kehitetty Play-kaupan kaltainen alusta. QooAppin huomattavin ero Googlen ylläpitämään Play-kauppaan piilee tarjonnassa, QooApp mahdollistaa myös EUn ulkopuolella lisensoitujen pelien pelaamisen.

Huom! Kyseessä ei siis ole mikään välityspalvelin vaan itsenäinen palveluntarjoaja.

Tähän väliin lienee paikallaan laittaa sana käyttöoikeuksista ja käyttäjän vastuusta – tämän artikkelin tarkoitus on olla informatiivinen eikä mainostaa tai kehottaa lukijoita asentamaan mitään ohjelmia. QooApp on kolmannen osapuolen kehittämä ja ylläpitämä alusta, jota jokainen käyttää aina oman harkintansa mukaan ja omalla vastuullaan. Lukekaa ja noudattakaa aina ohjelmistojen tarjoajien käyttöehtoja ja sopimuksia. Finanime ei liity mitenkään QooAppiin, eikä voi vaikuttaa tai vastata kolmansien osapuolien ohjelmistojen käytöstä mahdollisesti johtuvista vahingoista.

QooAppia ei ehkä hieman yllättäen ole mahdollista asentaa Play-kaupan avulla koska Google ei ole suostunut ottamaan kilpailijaa valikoimaansa, vaan QooAppin .apk tiedosto pitää manuaalisesti ladata ja asentaa puhelimeen itse. Tämän helpon asennuksen jälkeen se kuitenkin toimii itsenäisesti ja melkein täysin samalla tavalla kuin Googlen vastaava sovellusalusta.

Suurin osa peleistä on Japaniksi, mutta valikoimasta löytyvät myös käytännössä kaikki englanninkieliset lokalisaatiot jos sellainen on olemassa – pelin kuvauksesta on mahdollista aina varmistaa minkä kielinen versio on käsittelyssä. Kaikki versiopäivitykset toimivat myös automaattisesti QooAppin kautta.

QooAppin viralliset kotisivut

QooAppin FAQ