AMV

HUOM!  HUOM!  HUOM!

Finanime ja kirjoittaja ei ole millään tavalla kytköksissä näissä artikkeleissa ja teksteissä käsiteltyihin ohjelmiin tai mediasisältöihin- artikkelit julkaistaan viihdetarkoituksessa, jokainen käyttäjä vastaa itse lataamistaan tiedostoista ja ohjelmista sekä niiden käytöstä johtuvista seurauksista. Emme voi mennä takuuseen linkkien toimivuudesta tai turvallisuudesta. Älä koskaan lataa mitään tiedostoja epäilyttäviltä sivustoilta, pidä virustorjunta aina päällä sekä ajan tasalla ja kunnioita tekijänoikeuksia!

Jos havaitset toimimattoman linkin tai jotain asiatonta tai vahingollista linkeissä, ole ystävällinen ja ilmoita siitä meille niin korjaamme/poistamme linkin. Sisältö joihin linkit osoittavat ei ole hallittavissamme ja niiden omistaja voi muuttaa tai poistaa niiden sisältöä milloin tahansa.

seeu chibi icon

Onko AMV jo tuttua eikä kaipaa esittelyä?

Siirry suoraan videohakemistoon tästä!

Anime Music Video – AMV

AMV – kyseessä on siis teos, jossa käytetään joko yhdestä tai useammasta animesta editoitua kuvamateriaalia musiikkivideon tekemiseen. Parhaimmillaan hyvä AMV lisää käytetyn musiikkikappaleen tarjoaman elämyksen tehoa moninkertaisesti, aivan kuten mikä tahansa muukin musiikkivideolaji.

Eräät artistit ovat käyttäneet animea jopa virallisien musiikkivideoidensa mediana. Yleensä nämä artistit ovat myös esittäneet alkusävelmiä sarjoihinkin, Japanissa kaikkein suosituimmat tunnuskappaleet menevätkin usein suoraan soittolistojen kärkeen.

Musiikki ja musiikkivideot ovat kuitenkin subjektiivinen kokemus, jokaisella on omat mieltymyksensä – tämän artikkelin tarkoituksena onkin vain rohkaista tutustumaan ja löytämään!

Alla joitakin suosittuja (ainakin jos katsomiskerroista voi päätellä jotakin) esimerkkejä, olen yrittänyt poimintoihin saada koottua erilaisia tyylilajeja ja artisteja. Osa esimerkeistä astuu myös ”hieman” AMV-genren ulkopuolelle jos tarkkoja ollaan, mutta tässä yhteydessä on ehkä kuitenkin viisautta esitellä harrastusta mahdollisimman laaja-alaisesti – takertumatta liian tiukasti määritelmiin.

Käsitteistä lyhyesti:

  • MEP – Multi Editor Project, teos on tehty usean eri henkilön tai tiimin yhteistyönä.
  • MAD – Todennäköisimmin Japanista lähtöisin oleva lyhenne, synonyymi AMV:lle
  • MMD – MikuMikuDance, tässä yhteydessä ilmoittaa ohjelman jolla video on tehty. Lisätietoa täältä.

https://youtu.be/2eGazzxcp3I

Nevereverland / ナノ 

ナノ (Nano) on Japanilais-amerikkainen artisti joka uransa alussa julkaisi vocaloid- ja anime covereita Niconicon ja Youtuben kautta.


Levytyssopimuksen saatuaan Nano julkaisi debyyttialbuminsa ”Nanoir” vuonna 2012. Sittemmin Nano on tehnyt myös tunnusmusiikkia useisiin animesarjoihin, kuten ”Arpeggio of Blue Steel” ja ”Btooom!”.


ぶれないアイで / Mitchie M

Kiistattaa tunnetuin Vocaloid hahmo Hatsune Miku ei esittelyä kaipaa, ja Mitchie M -nimimerkkiä käyttävä artisti on eräs tunnettu Mikun säveltäjä.


Hänen teoksiaan on sisällytetty mm. Project Diva peleihin.


Endless Tears / Tuntematon

Endless Tears on perinteinen AMV, sisältäen materiaalia useista eri sarjoista ja elokuvista.


Videon alkuperäinen tekijä on tuntematon, laulun esittää Cliff Edge feat. Maiko Nakamura.
Warning

VANHEMPIEN VALVONNASSA!

Seuraavat videot saattavat sisältää materiaalia joka voi olla haitallista alle 15-vuotiaille. Sisältö noudattaa Youtuben asettamia ikärajoja.無敵のSoldier/麻枝 准×やなぎなぎ

”Muteki no Soldier”, tai ”The Invincible Soldier” on oman AMV-tyyppinsä edustaja, yhdistellen renderöityä still-kuvaa ja animaatiota.

Kappale on levyltä Lovesong2.


Lamb / GARNiDELiA

MMD ei ole AMV – mutta ne usein lokeroidaan samaan kategoriaan ainakin Japanin ulkopuolella – lähinnä johtuen harrastajapiiristä.

Hahmona Ran/Touhou Project.


Salvation of Kiritsugu/TsukiBito牛牛

Jotkut AMV:t ovat enemmänkin kuin trailereita lähdemateriaalina käytetystä sarjastaan – Salvation of Kiritsugu on hyvä esimerkki tällaisesta teoksesta.