Usein Kysyttyä

Toimituksiin liittyvät aiheet on kerätty Tietoa Toimituksistamme sivulle

Ennakkotilauksiin liittyvät aiheet löytyvät Lisätietoja ennakkotilauksista sivulta

K: Anime, Manga ja Finanime

V: Manga on oma mediansa, ja Finanime jo nimensä mukaisestikin sivustona tällä hetkellä painottuu animeen ja jossain määrin japanilaisiin peli-ilmiöihin. Manga ja anime kuitenkin kiistatta kytkeytyvät tiiviisti toisiinsa – mutta pääpaino on toistaiseksi animessa. Verkkokauppamme kuitenkin jo keskittyy otaku-harrastukseen kokonaisvaltaisesti, ja pyrimme jatkuvasti saamaan myös mangaa paremmin mukaan sisältöömme!

K: Miksi jotkut verkkokaupan tuotteet ovat salasanasuojattuja?

V: Nämä tuotteet ovat varattuja erikoistilauksia ja tuotesivu on lukittu tilauksen tehneen asiakkaan käyttöön tilauksen viimeistelyä varten. Tuotesivu avautuu myöhemmin vapaasti selattavaksi mikäli kyseessä on yleiseen myyntiin myöhemmin tuleva tuote, joissain tapauksissa tilaus on yksityinen ja tilaussivu poistuu kun sitä ei enää käytetä.

K: Mistä sivuilla olevat maskotti-tytöt ovat peräisin?

V: Finanimen oman kuvituksen piirtävät taiteilijanimiä ”KahoOkashii” sekä ”Nez-Box” käyttävät taiteilijaystävämme. Maskottimme ovat Finanimen asukkeja ja omiamme, heitä saa toki halutessaan pyytää omalle koneelleen tilapäisesti vierailemaan yksityiskäyttöön, mutta muunlainen käyttö, julkaisu ja kopiointi on luonnollisesti kielletty – kaikki oikeudet pidätetään, kuten alapalkissa todetaan.

K: Miksi ylipäätään tilata Finanimen kautta eikä suoraan itse?

V: Ulkomailta tilattaessa herää joskus epäilyksiä, kuten onko toimittaja luotettava? Onko tilattu tuote varmasti aito ja lisensoitu? Kuljetuksen aikana voi tapahtua vaurioitumista ja reklamointi ulkomaille saattaa olla vaikeaa. EU:n ulkopuolelta tilattujen tavaroiden kohdalla täytyy suorittaa asianmukainen tulliselvitys veroineen.

On myös mahdollista, että kauttamme löytyy sellaisia keräilyesineitä joita muutoin on hankala – ellei mahdoton – Suomesta käsin löytää.  Hyödynnä kokemustamme ja kontaktejamme tarpeesi mukaan!

Tilaamme tuotteen Suomeen puolestasi, hoidamme vero- ja tullimuodollisuudet sekä varmistamme aitouden ja reklamoimme tarvittaessa mahdolliset kuljetuksen aikana ilmenneet puutteet tai vauriot.

Kustannussyistä pääsääntöisesti vältämme yksittäisien tuotteiden erillistilauksia, vaan kerrytämme tilaukset kuukausittaisiin toimituksiin. Mainitse erikseen jos haluat oman tilauksesi lähetettävän välittömästi – huomioi kuitenkin, että tällöin rahtikustannukset todennäköisesti nousevat.Avattujen / käytettyjen tuotteiden kuntoluokat selitettynä:

  • A : Uudenveroinen, kaikki osat tallessa. Laatikon sinetöinteippaus on yleensä avattu, laatikko on ehjä
  • B : Yleisilme virheetön, lähemmin tarkasteltaessa kuitenkin havaittavissa normaaleja kulumisen merkkejä.
  • C : Merkittäviä vaurioita, värin haalistumista/siirtymistä tai puutteita, viat tai puutteet pyrimme erittelemään kuvauksessa

Laatikoiden kuntoluokitukset* noudattavat samoja linjauksia:

  • A : Uudenveroinen, ehjä – pohjassa saattaa olla jotain pintanaarmuja hyllyllä siirtelystä
  • B : Yleisilme ehjä, joitakin naarmuja / kulumista tai pieniä painaumia voi esiintyä
  • C : Merkittäviä vaurioita, selvästi vahingoittunut

*Myös uusien tuotteiden laatikot voivat olla vaurioituneita

Scale eli mittakaava; ”sitä pienempi figuuri mitä isompi jälkimmäinen numero”.

  • Figuurien yleisimmät mittakaavat ovat: 1/4,  1/6,  1/7,  1/8,  1/10 ja 1/12.
scale figure comparison

Mittakaava antaa viitteitä figuurin koosta ja vaikuttaa figuurin läsnäoloon, joten se vaikuttaa paljon esillepanoon – eri skaalaa olevat figuurit vierekkäin vaikuttavatkin usein olevan yksinkertaisesti ”eri paria”. Yksityiskohdissa harvemmin on nykyisin juurikaan eroa, 1/8 saattaa joskus vaikuttaa jopa yksityiskohtaisemmalta kuin 1/6 (vaikka näin ei olisikaan), pienemmässä figuurissa kaikki samat yksityiskohdat ovat pienemmällä alueella. Muistathan kuitenkin samalla myös, että figuurin varsinainen fyysinen koko riippuu aina mittakaavan lisäksi myös alkuperäisestä hahmosta, jalustasta sekä jossain määrin asennosta. Mittakaava onkin yleensä lähinnä makuasia ja harvemmin muodostaa ongelmaa, varsinkaan jos figuureja ei tarvitse kaikkia laittaa lähekkäin samalle tasolle.

Olemmeko onnistuneet vai jäikö jokin asia mietityttämään?

Toisetkin lukijamme saattavat parhaillaan myös pohtia samoja kysymyksiä tai harmitella virheitämme jotka olet huomannut! Kerrothan meille ajatuksesi, näin voimme mekin kasvaa paremmaksi. Voit myös esittää verkkokauppaamme tai tuotteisiin liittyviä kysymyksiä tai kommentteja ja mikäli jätät sähköpostiosoitteen vastaamme Sinulle mahdollisimman pian. Ja tietenkin otamme mielellämme vastaan sekä risut että ruusut!