Anime-retket… mitä ne ovat?

Mira Travelling Finanime Original Character

Animessa kuvatut ympäristöt ja tapahtumapaikat perustuvat usein aitoihin, olemassa oleviin Japanilaisiin kaupunkeihin ja kyliin. Anime-retkeilijä etsii ja matkustaa käymään juuri näihin paikkoihin!

Animessa kuvatut ympäristöt ja tapahtumapaikat perustuvat usein aitoihin, olemassa oleviin Japanilaisiin kaupunkeihin ja kyliin. Anime-retkeilijä etsii ja matkustaa käymään juuri näihin paikkoihin!

Tällainen retki (josta yleisesti käytetään englanniksi termiä ”anime pilgrimage”, vapaasti käännettynä ”anime pyhiinvaellus”) saattaa hyvinkin olla animen ystävälle – Akihabaran ohella tietenkin – mieleenpainuvimpia kokemuksia Japanissa käynnin aikana!

Itse sijaintien löytäminen kartalta on oma haasteensa, ja paikanpäällä niiden löytäminen on vielä oma erillinen seikkailunsa. Paikalliset uteliaina katselevat mitä ulkomaalainen etsii, tosin jotkut suosituimpien sijaintien asukkaat varmaankin arvaavat mistä on kyse…

Anime-retkeily tarjoaakin myös muuten vain Japaniin matkaavalle uusia mahdollisuuksia nauttia matkasta – retket suuntautuvat harvoin ns. turistirysiin ja antavatkin tilaisuuden kokea Japania enemmän kuin ehkä muuten olisi osannut suunnitella!


FINANIMEN RETKET

  • Artikkelit eivät ole kaupallisia tuotteita, vaan reittiohjeet, kuvat ja kertomukset julkaistaan ja annetaan ei-kaupalliseen viihdetarkoitukseen, vapaaseen yksityiskäyttöön. Muunlainen luvaton käyttö tai kopiointi ehdottomasti kielletty.
  • Tekstien kopiointi omaan yksityiskäyttöön sallittu ja jopa suotavaa, uudelleen julkaisu kielletty.
  • Kartat ovat Google Maps -palvelun karttoja, käytetään vain havainnollistamistarkoituksessa.
  • Vinkit ja oppaat tarjotaan viihdekäyttöön ”sellaisena kuin ne ovat”, ja käyttäjät vastaavat aina itse omasta matkastaan. Jos haluat tarkempia tietoja, apua matkan suunnittelussa tai enemmän, ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai sivuilta löytyvällä lomakkeella.
  • Huom! Lukija matkustaa aina omalla vastuullaan. Mihinkään ohjeisiin ei tule sokeasti luottaa, todelliset olosuhteet ja tilanteet voivat muuttua lyhyelläkin aikavälillä. Emme siis voi ottaa vastuuta näiden artikkelien oikeellisuudesta.
Fate Pilgrimage LogoFATE STAY NIGHT / FATE ZERO

– Kobe, Akashi, Fujisawa, Kamakura, Tokio –

Haruhi Pilgrimage Logo


THE MELANCHOLY OF HARUHI SUZUMIYA

– Osaka, Kita-Nishinomiya –

Elfen Lied Pilgrimage LogoELFEN LIED

– Fujisawa, Enoshima, Kamakura –

Higurashi Pilgrimage Logo


HIGURASHI NO NAKU KORO NI

– Shirakawa-Go –

Oreimo Pilgrimage Logo


OREIMO

–  Tokio, Chiba –

Anohana Pilgrimage Logo


ANOHANA

– Chichibu –

Clannad Pilgrimage Logo


CLANNAD

– Tokio, Mizuho, Hamura –

Miss Kobayashi's Dragon Maiden Pilgrimage LogoMISS KOBAYASHI’S DRAGON MAID

– Tokio, Koshigaya –

Kimi no na wa Pilgrimage LogoKIMI NO NA WA / YOUR NAME

– Tokio, Hida-Furukawa –

Evangelion Pilgrimage Logo


TULOSSA
NEON GENESIS EVANGELION

– Kanagawa, Hakone –

Haluatko apua retkesi suunnitteluun?

Oletko jo tehnyt anime-retkiä?

Autamme erittäin mielellämme omaa retkeään suunnittelevaa Japaniin matkaavaa animen ystävää! Ole halutessasi meihin yhteydessä, katsotaan osaammeko olla avuksi!

Jos taas olet retkeilyn veteraani, jaa kokemuksesi kanssamme – julkaisemme mielellämme asiallisia matkakertomuksia, niistä voi olla apua ja iloa muillekin! 

– HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ JA MUIDEN RETKIKERTOMUKSIA –